RATATOUİLLE

Bu tarifi instagramda keyifle takip ettiğim Sümeyye Ömer'den aldım.Rotataille,Fransızların özellikle etin yanında servis ettikleri bir y...

Bu tarifi instagramda keyifle takip ettiğim Sümeyye Ömer'den aldım.Rotataille,Fransızların özellikle etin yanında servis ettikleri bir yemek yani garnitürmüş.Özelliği fazla pişmeden besin değerleri ölmeden tüketilmesiymiş.Yapımı da çok kolay.Hazırlayın fırına verin,siz et yemeğini hazırlarken kendi kendine pişsin.Ben orjinal tariften farklı olarak içine biraz karabiber koydum üzerine de kaşar rendesi serptim.




Malzemeler:

*2-3 adet büyük domates
*3 diş sarımsak
*1 büyük boy kabak
*1 büyük boy patlıcan
*2 adet kırmızı biber
*Sıvı yağ
*Tuz,karabiber,nane
*Üzeri için kaşar rendesi(istenirse)

Yapılışı:

1)Domatesleri ve sarımsakları rendeliyoruz ve 2 yemek kaşığı sıvı yağ ilavesiyle tencerede suyunu çekene kadar pişiriyoruz.Piştikten sonra ısıya dayanıklı fırın kabına alıyoruz.
2)Kabakları,patlıcanları ve biberleri ince ince dilimliyoruz.(patlıcanları alacalı soydum,kabakları da tırtıklı bir bıçakla kazıdım) Bir kapta sıvı yağ,tuz ve karabiberle harmanlıyoruz.Domates harcının üzerine sıralı ve düzgün biçimde diziyoruz.En son üzerine biraz daha sıvı yağ gezdiriyoruz ve biraz nane serpiyoruz.


3)Üzerini alüminyum folyo ile kapatıp 200 derecede ısıtılmış fırında 30 dakika kadar pişiriyoruz.Daha sonra folyoyu alıp üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.(fırından almadan 5 dakika kadar önce biraz kaşar rendesi serptim)

                                                                                  Afiyet olsun:)


Daha Fazla Lezzet

Sebze Yemekleri 7915265273740772956

Yorum Gönder

  1. Arzucum benimde çok sık yaptığım bir lezzet,çok sağlıklı ve hafif hatta tek başına yoğurtla bile bir öğün bence.ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de yoğurtla yedim. harika bir tarif tam yaz için. Hafif ve lezzetli.Sevgiler canım

      Sil
  2. Çok sağlıklı ve hafif bir yemek. Genellikle sade patlıcan ile yaparım.
    Karışık da denenmeli.
    Ellerine sağlık Arzucum, nefis.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Pırılcım.Renkli ve güzel bir lezzet oldu.Sevgilerimle canım

      Sil

emo-but-icon

ARA-BUL-PAYLAŞ

Translate

INSTAGRAMDAYIZ

BİZE KATILIN..

Popüler Yayınlar

Blog Arşivi

item